AKO OPAZITE OVE PROMJENE NA OČIMA, OBAVEZNO IDITE NA PREGLED KOD DOKTORA: Ne Smijete Čekati, jer Možete Izgubiti Vid

AKO OPAZITE OVE PROMJENE NA OČIMA, OBAVEZNO IDITE NA PREGLED KOD DOKTORA: Ne Smijete Čekati, jer Možete Izgubiti Vid

OČI VAS PEČU ILI SVRBE

Žareće oči prije su pravilo nego iznimka zimi, kada nisu dovoljno vlažne zbog pregrijanih prostorija. Problem nije ništa manje ni u vjetrovitom, toplom vremenu ili u radu s računalom. Srećom, suhe oči mogu se dobro navlažiti umjetnim suzama koje su dostupne u ljekarnama. Prilikom svrbeža prvo moramo pomisliti na alergije koje su u pohodu na jesen i proljeće. Ako se alergija potvrdi, liječnik će nam savjetovati uzimanje lijekova u obliku kapi za oči.

CRVENE OČI

Crvene oči ponekad su znak upale kapaka. Ovom su problemu sklonije osobe s masnom kožom i muškarci. Crvene oči nas vole iznenaditi ujutro, jer su lojne žlijezde najaktivnije noću, a njihovi nusproizvodi nemaju se gdje odvoditi dok spavamo. Ako oko iznenada pocrveni i uz to se suzi, treba razmotriti virusne infekcije; to su češće u vrućim mjesecima. Infekcija prolazi sama za nekoliko dana i ne ostavlja posljedice.

SUZE CIJELO VRIJEME

Suzenje očiju ponekad uzrokuju začepljeni suzni kanali, koji inače vode suze s očiju na nos, no kad se oči suze tijekom vožnje automobila ili čitanja, vjerojatno je riječ o smanjenom radu lojnih žlijezda, koje bi trebale vlažiti oči. Umjetne suze, po mogućnosti one s dodatkom masti, također mogu ukloniti ovaj problem.

SVE VIDIMO DUPLO

Dvostruko vidimo uglavnom kad pogled odvratimo, a onda uzrok vjerojatno nisu oči već neurološki poremećaj. Možda je otkazao samo živac koji pokreće očne mišiće, što je često slučaj kod dijabetičara. Ali treba uzeti u obzir i tumor na mozgu, pa idite na pregled kod liječnika.

OTEČENE OČI

Povišena razina hormona štitnjače uzrokuje oticanje očne šupljine, što se može prepoznati po ispupčenim očima. U uznapredovaloj bolesti štitnjače također možemo vidjeti dvostruko ako pogled odvratimo. Ako se izbočene oči ne mogu liječiti lijekovima, operacija također može pomoći.

medeno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *