Ako premalo GOVORIMO, desi nam se ova stvar. To nitko ne želi.

Ako premalo GOVORIMO, desi nam se ova stvar. To nitko ne želi.

Premalo pričamo i razgovaramo

Ovdje smo žene malo bolje prošle, ali moderno je vrijeme učinilo sve puno manje pričljivim ljudima. To je zato što sve više vremena trošimo na slanje tekstualnih poruka, čatanje i slične virtualne komunikacije, a sve manje i manje zapravo razgovaramo.

Iako u ovim oblicima komunikacije također komuniciramo na neki način, u tim slučajevima smo uskraćeni za stvarno emocionalno iskustvo koje imamo kada razgovaramo s nekim uživo, a svi drugi faktori neverbalne komunikacije su prisutni u komunikaciji. Razgovori uživo pokreću emocionalne reakcije pružajući nam puno veću povezanost s ljudima. Komunikacija putem telefona ne daje nam ništa više od gore podataka i osjećaj usamljenosti između hiljada i više prijatelja.

Život bez telefona?

Ako smo cijelo vrijeme na telefonu, cijelo smo vrijeme previše stimulirani. Kad dignemo slušalicu, imamo osjećaj dosade, jer je stvarni život malo sporiji, ali mnogo bogatiji. Stalna ovisnost o prekomjernoj stimulaciji može brzo dovesti do osjećaja depresije kad nismo stimulirani, a isto tako nam oduzima najvažniju stvar, a to je vrijeme za sebe.

medeno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *