Da li je ljubomora zdrava u vezi i kako utječe na partnera? Ovo su glavni znakovi, da je vaš parnter pretjerano ljubomoran.

Pretjerana ljubomora može u potpunosti uništiti vašu vezu. Partner se osjeća skučenim, kontroliranim, ovisnim i nedostojnim povjerenja, što je sasvim jasno da vodi kraju veze, jer to niko ne može da podnese.

Dosadna veza se ogleda i u ljubavi, koja ne može biti opuštajuća, sretna i posvećena. Ostavite svog partnera slobodnog i vjerujte da će vas on voljeti, ako ga ne forsirate u bilo šta.

Zaboravite na ograničavanje slobode vašeg partnera, regulisanje njegovog slobodnog vremena, stalno druženje i stalno traženje njegovog prisustva. Povremeno odvojeno vrijeme pravi je balzam za zdravo partnerstvo. Opasni su samo nepouzdanim i nevjernim pojedincima koji ionako nisu u mogućnosti trajati u vezi koja će da traje.

Usamljenost jača čežnju, iščekivanje i želju za ponovnim ujedinjenjem, istovremeno doprinoseći inovacijama, domišljatosti i predanosti ljubavi i vezi prilikom ponovnog ujedinjenja.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *