Dijeta Koja Čini Čuda: Izgubit Ćete Kilograme, a JESTI Kao i prije

Dijeta Koja Čini Čuda: Izgubit Ćete Kilograme, a JESTI Kao i prije

Što je dopušteno jesti kod ove prehrane?

Dopuštena hrana u sirtuinskoj prehrani uključuje i crno vino i tamnu čokoladu, jer oni imaju puno sirtuina. To, naravno, nije sve i učinke takve prehrane ne treba očekivati ​​dok pijuckate vino i grickate čokoladu. Sirtuinska hrana uglavnom je zdrava i njihov unos treba povećati. Tu se ubrajaju: jabuke, agrumi, crno vino, heljda, orasi, tamna čokolada, matični med, peršin, kapar, borovnica, zeleni čaj, soja, jagode, kurkuma, maslinovo ulje, crveni luk. Zanimljivo je da ta hrana uključuje i kavu, što je dobra vijest za sve ljubitelje ovog pića. Zemlje u kojima ljudi konzumiraju najviše sirtuinske hrane, uključujući Japan i Italiju, među najzdravijim su zemljama svijeta.

Je li prehrana s sirtuinskom hranom prikladna i za vas?

Jedan od pozitivnih učinaka prehrane je to što su sve namirnice koje je dopušteno jesti zdrave, s visokim udjelom vitamina i minerala te s hranjivom vrijednošću. Ali dodamo da dijeta koja isključuje ove skupine hrane može biti opasna po zdravlju. Ideja prelaska na “gene za mršavu figuru”, međutim, nije dovoljno znanstveno istražena. Dijeta s sirtuinskom hranom prilično je restriktivna i u pogledu hrane i kalorija, zbog čega je možda teško držati se. Također se nije pokazalo učinkovitijim u gubitku kilograma od ostalih dijeta koje zahtijevaju pažljiv unos kalorija. Drugim riječima – zašto ne biste pojeli hranu koju stvarno volite kada gubite kilograme, a pritom zaboravljate na svoj dnevni unos kalorija.

Plan prehrane

Prvi tjedan:
Ograničite dnevni unos na 1000 kalorija.
Dnevno pijemo tri zelena sirtuinova soka.
Pojedemo jedan sirutinski obrok dnevno.


Sljedeći tjedan:
Povećavamo dnevni unos na 1500 kalorija.
Dnevno pijemo dva zelena sirtuinova soka. Jedemo dva sirtuinska obroka dnevno.
Ne postoji dugoročni plan. Poanta je prilagoditi svoj način života konzumiranju sirtuinske hrane, jer je to jedini način za postizanje boljeg blagostanja i gubitka kilograma.

Za koga takva dijeta nije prikladna?
Ne preporučuje se ovu vrstu prehrane osobama koje boluju od dijabetesa i onima koji su vrlo aktivni. Ako se ipak odlučite za to, stručnjak vas upozorava na moguće nuspojave, poput glavobolje, koja se može pojaviti posebno u početku, kada se tijelo mora naviknuti na manji unos kalorija.

Najgori je napraviti prvi gutljaj
Dobar početak prehrane je piti sok od zelenog sirtuina. Preporučuje se da prva tri dana pijete sok tri puta dnevno i dodate obrok iz sirtuinske hrane, a sljedeća četiri dana pijete sok dva puta dnevno i pripremite još dva obroka iz sirtuinske hrane.

Sastojci:

75 g kelja

30 g rukule

5 g peršina

2-3 stabljike celera (150 g), uključujući lišće

½ zelene jabuke

sok ½ od limuna

½ čajne žličice matcha zelenog čaja

Upute:

Istresite u sokovnik zelene sastojke (kelj, rukulu i peršin). Budući, da postoje velike razlike između sokovnika u učinkovitosti soka od lisnatog povrća, možda ćete trebati ponoviti postupak. Važno je da uspijete pripremiti oko 50 mililitara zelenog soka.

Zatim iscijedite sok od celera i jabuke. Limun možete oguliti i stisnuti u sokovniku, ali lakše je ako iscijedite sok rukom, a zatim ga samo dodate zelenom soku. Do sad biste već trebali imati oko 250 mililitara soka, možda čak i malo više. Neposredno pred kraj, kada ga već planirate piti, dodajte zeleni čaj. Sipajte malu količinu soka u čašu, dodajte zeleni čaj i dobro promiješajte, a zatim dodajte preostalu količinu iscijeđenog soka. Ponovo promiješajte, a zatim pijte sok što je prije moguće. Po želji možete dodati malo vode. Dodajte zeleni čaj samo u prva dva pića, a ne u treće jer sadrži puno kofeina (pola žličice ima jednaku količinu kao i šalica čaja). Ako niste navikli na kofein, noću možete imati problema sa spavanjem.

medeno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *