Donesene nove mjere

Donesene nove mjere

Sastanak hitne centralne komande, proglašen jučer, počeo je rano danas u 9, a plan je razmotriti i popraviti mjere u borbi protiv Covida, budući da je u njega upisan skok u količini nedavno okaljanih i pacijenata na respiratorima Srbija pre nedelju dana.

Sastanak je završen oko 10:20.

– Popravljamo sve prošle mjere, u smislu njihove primjene, oni neće, u ovom trenutku imati mogućnost davanja potpora za okupljanja u blizini. Svi bismo trebali nositi navlake, kontinuirano i na otvorenom, to je dodatno još jedna mjera – rekla je dr. Darija Kisić Tepavčević.

– Danas smo došli da popravimo sve prošle mjere u vezi sa kontrolom njihove upotrebe. U slučaju da je presek okupljanja i do 30, postojali su i modeli. Bojkot se daje vladama u blizini. Nema festivala. Velove bi trebali nositi svi, oni se uglavnom sjećaju otvorenih prostora za svaki događaj. Isto tako, imajući na vrhu liste prioriteta da se povećava količina osoba čija je laboratorijska prisutnost infekcije proširena, Arena će od ponedjeljka biti spremna za prijem pacijenata.

Imunolog Srđa Janković, osoba iz službe za hitne slučajeve, ukazala je da će nošenje odbrambenih velova uskoro postati obaveza na otvorenom kada se uspostave kontakti. Skreće pažnju na to da se iznutra uopće ne razgovara o tome da je pokrivač važan i rekao je da su fizičko odvajanje i velovi temelj protudjelovanja kontaminacije i tegoba i izbjegavanja udaranja kante iz bolesti kovid-19 .

Nekoliko pojedinaca iz hitnog osoblja u narednom vremenskom okviru ne sprečava iznošenje ograničenja na razvoj ako okolnosti to zahtijevaju, baš kao ni zaključak škola i vrtića.

 

BONUS

Mnogi ljudi pribjegavaju lijekovima kada se suoče sa zdravstvenim problemima. Ovi lijekovi pogoršavaju problem i dolaze do nuspojava. Dakle, bez obzira na vrstu zdravstvenog problema, treba se pouzdati u prirodu.
Ovdje predstavljamo jednu od ljekovitih biljaka – timijan. Timijan je biljka koja ima mogućnost poboljšanja zdravlja. Ta bilja prirodni su izvor minerala poput željeza, kalija i kalcija. Štoviše, također je antioksidans.
Timijan ima niz ljekovitih svojstava, uključujući:
Pomaže u liječenju reumatoidnog artritisa
Umiruje kašalj i bronhitis
Regulira krvni tlak
Liječi kroničnu iscrpljenost i astmu
Stimulira stvaranje crvenih krvnih zrnaca
Bori se protiv vrtoglavice, multiple skleroze
Dakle, redovita konzumacija može biti vrlo dobra za zdravlje.
Prirodno piće
Sastojci:
šaka timijana (svježeg ili sušenog)
1 šalica vode
med (neobavezno)
Upute:
Jednostavno operite timijan i stavite u posudu. Donesite vodu do vrenja i prelijte timijanom. Ocijedite nakon nekoliko minuta. Ako se želite zasladiti, dodajte med. Konzumirajte svakodnevno i bit ćete oduševljeni.

adminimportiva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *