Evo zaŠtO vam je u današnje doba prijeko potreban DOBAR ODVJETNIK! Bez njega se ne ide na sud.

Evo zaŠtO vam je u današnje doba prijeko potreban DOBAR ODVJETNIK! Bez njega se ne ide na sud.

Većini ljudi odvjetnici idu jako na živce. Ali istina je da bez njih ne možete. Propisi i čitav pravosudni sustav postavljen je da ne može bez odvjetnika. Na cijeloj liniji. U pravilu, konačna i nepopravljiva. Ako ne vjerujete, pokušajte sami riješiti pravna pitanja. Trošak učenja na greškama bit će visok; a kad to saznate, bit će prekasno.

Sudovi žele što je moguće manje novih slučajeva, pa je zakonodavni sustav postavio gomilu prepreka i zamki kako bi sud mogao što lakše i lakše riješiti stranke i njihove sporove. Zakon je posljednjih godina postao stvarno kompliciran. Težište većine slučajeva pomaklo se s tvari na postupak i formalizme. Sudska praksa neprestano pooštrava i podiže razinu potrebnih formalizama, svaka najmanja greška se sankcionira.

Odvjetnici moraju stalno slijediti nove zamke i prepreke koje postavljaju propisi i sudska praksa kako bi ih izbjegli. Tko zaostaje, propada. Samo jedna izostavljena rečenica ili zarez u parnici može značiti izgubljenu parnicu. Zbog toga vam je danas potreban dobar odvjetnik.

Zvuči grozno, zapravo je još gore. Takva je stvarnost. Ako želite bajke o pravdi i sadnji cvijeća, možete prestati čitati i prijeći na slušanje naših vrlih političara.

Za odvjetnika je, naravno, najbolje ako pobjeda njegovog klijenta znači i pobjedu pravde. Međutim, pravda ne pobjeđuje uvijek; u modernom vremenu vlada posebno rijetka roba, više od toga, kapital, domišljatost, poznanstva, potraga za greškama. Pravosuđe se također previše naginje u neoliberalnom smjeru i štiti domišljatost previše, a iskrenost premalo. Nažalost, sve se više slažemo s nepristojnom izjavom da je pravda na sudu rijetka. Pravda sama po sebi gotovo nikad ne pobjeđuje. Ako želite barem minimalne šanse za uspjeh, potreban vam je odvjetnik.

medeno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *