Jabuka procvjetala u oktobru, evo šta to znači

Jabuka procvjetala u oktobru, evo šta to znači

Jabuka je u oktobru procvjetala blizu Gornjeg Milanovca, mještani kažu da je to užasan znak.

U gradu Mutanj nadomak Gornjeg Milanovca, u oktobru je zarobljena stabla jabuka u cvetu. Fotografija je pretpostavljena padinama planine Rudnik sedam dana ranije.

Kao što pokazuje staro uvjerenje, javio nam je tvorac fotografije Nenad Jakovljević, to je pokazatelj da će zima biti surova.

Fotografija je nenamjerno snimljena prije proglašenja značajne trenutne promjene – da će nacija neočekivano pobijeljeti ove jeseni i da će pasti obilne padavine, podižući nivo plovnih puteva sa padavinama za čitav oktobar, spuštajući temperature zraka. Takođe su proglašena potencijalna izlivanja u zdelama Kolubare i Zapadne Morave.

Prema današnjim jutarnjim nabojima, za samo dva sata u Beogradu temperatura je pala za četiri stepena. Kako pokazuju podaci za rano popodne, u Novom Sadu je bilo devet stepeni, u Valjevu 10 i Beogradu, a u Sjenici 13 stepeni. Do 15 sati i u Kragujevcu temperatura je pala na 11 stepeni, u Valjevu i Beogradu na devet, u Velikom Gradištu od 22 do 13. ..

Već je Nedeljko Todorović, meteorolog RHMZ, dao prvu deklaraciju za zimu na duge staze. Kako je naveo, vanredni uslovi nisu normalni, ali normalno je da će predstojeća zima biti hladnija za razliku od proteklih nekoliko, s obrazloženjem da se, kako je naveo, hladnije zime događaju poput sata, prenosi Telegraf.

Da li jabuka u klici prijavljuje ekvivalent? Postoji li takvo povjerenje u vašu opću blizinu?

 

 

BONUS

Mnogi ljudi pribjegavaju lijekovima kada se suoče sa zdravstvenim problemima. Ovi lijekovi pogoršavaju problem i dolaze do nuspojava. Dakle, bez obzira na vrstu zdravstvenog problema, treba se pouzdati u prirodu.
Ovdje predstavljamo jednu od ljekovitih biljaka – timijan. Timijan je biljka koja ima mogućnost poboljšanja zdravlja. Ta bilja prirodni su izvor minerala poput željeza, kalija i kalcija. Štoviše, također je antioksidans.
Timijan ima niz ljekovitih svojstava, uključujući:
Pomaže u liječenju reumatoidnog artritisa
Umiruje kašalj i bronhitis
Regulira krvni tlak
Liječi kroničnu iscrpljenost i astmu
Stimulira stvaranje crvenih krvnih zrnaca
Bori se protiv vrtoglavice, multiple skleroze
Dakle, redovita konzumacija može biti vrlo dobra za zdravlje.
Prirodno piće
Sastojci:
šaka timijana (svježeg ili sušenog)
1 šalica vode
med (neobavezno)
Upute:
Jednostavno operite timijan i stavite u posudu. Donesite vodu do vrenja i prelijte timijanom. Ocijedite nakon nekoliko minuta. Ako se želite zasladiti, dodajte med. Konzumirajte svakodnevno i bit ćete oduševljeni.

adminimportiva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *