Jeste li znali da imate pravo na BESPLATNU pomoć odvjetnika? U ovim slučajevima vam PRIPADA!!

Jeste li znali da imate pravo na BESPLATNU pomoć odvjetnika? U ovim slučajevima vam PRIPADA!!

Pravo na besplatnu pravnu pomoć?

Često se nalaze ljudi u beznadnoj pravnoj situaciji koji jednostavno ne mogu priuštiti odgovarajuću pomoć odvjetnika u slučaju spora. U ovom slučaju zakonodavstvo predviđa besplatnu pravnu pomoć koju pružaju deseci pravnika u svakoj slovenačkoj regiji.


Besplatna pravna pomoć inače pokriva pravne i sudske troškove djelomično ili u cijelosti od dana podnošenja zahtjeva. Prijaviti se možete na vašem okružnom sudu, u pisanom obliku, na posebnom obrascu.

Besplatna pomoć nije namijenjena postupcima za kaznena djela klevete, vrijeđanja optužbi i izvršenja, u sporovima za smanjenje uzdržavanja, kada dužnik za održavanje nije redovito plaćao uzdržavanje, niti u sporovima za naknadu štete zbog vrijeđanja časti i širenja lažnih informacija.

Koji uvjeti moraju biti ispunjeni?

Svi oni koji trajno borave u državi, neprofitne nevladine organizacije i udruge i stranci kojima je to dopušteno međunarodnim ugovorima.
Besplatna pravna pomoć se ne pruža podnositelju zahtjeva ako on ili njegova obitelj imaju ušteđevinu i pokretnu ili nepokretnu imovinu koja doseže ili prelazi 20 minimalnih plaća.

OVO SE NE UKLJUČUJE: dodatak za roditelje, nagrada za udomiteljstvo, dodaci za pomoć i njegu, alati za pomoć u katastrofama, troškovi prevoza i hrane na radnom mjestu, prihod od povremenog rada s invaliditetom, stan, osobno vozilo do vrijednosti od 18 minimalnih plaća i imovina koja vam osigurava prihod.

medeno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *