LJEPOTA: Počnite koristiti OVO ULJE i vaša KOSA, NOKTI i KOŽA će se sijati kao ZLATO!!!

LJEPOTA: Počnite koristiti OVO ULJE i vaša KOSA, NOKTI i KOŽA će se sijati kao ZLATO!!!

Arganovo ulje se oduvijek primjenjuje na žensku kosu kada postanu suha i lomljiva. Također na tjemenu za obnavljanje vlasišta i za bolji rast kose. Preporučuje se i za njegu kože, posebno ako se bavite suhom kožom i želite ublažiti pojavu bora. Takođe za manje lomljive nokte.

Arganovo ulje se ekstrahira iz stabala arganovog stabla koje raste samo u Maroku i smatra se pravim čudom prirode. Žene ga već dugo koriste u svoju korist, a iznimno je popularan i u kozmetičkoj industriji gdje se dodaju raznim kremama za pomlađivanje lica, njegu lica, kao i proizvodima za njegu kose i noktiju.

Domaći recept za lijepu kosu

Ako vam je kosa suva, lomljiva i nikakva, u ljekarni možete kupiti arganovo ulje i napraviti masku od nje. Nakon pranja kose, jednostavno nanesite malo arganovog ulja na vrhove vlažne kose i pustite da ulje dobro umoči u vrhove vaše kose. Odmah ćete primijetiti da kosa na vrhovima izgleda zdravije i sjajnije.

Beauty woman portrait in the street, outdoor portrait, fashion model

Kad imate još malo vremena, umasirajte arganovo ulje u vlasište i nanesite ga po cijeloj dužini kose, umotajte u ručnik i ostavite ulje na kosi preko noći. Ujutro ga isperite s vlasišta i primijetit ćete koliko će vam kosa biti zahvalna jer će biti mekša, svjetlija, njegovanija i zdrava.

Manje bora, sjajna koža

Arganovo ulje se takođe može koristiti za ublažavanje pojave bora jer smanjuje dehidraciju kože. Zato ga možete nanositi ujutro i navečer na kožu gdje se već pojavljuju prve linije i bore i na taj način osigurati da dobro vodite brigu o svojoj koži i smanjite stvaranje bora.

medeno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *