NAJVEĆE LAŽI KOJE SEBI GOVORIMO: Svako od Nas ih je već Izgovorio i Povjerovao u njih, a Riječ je o..

NAJVEĆE LAŽI KOJE SEBI GOVORIMO: Svako od Nas ih je već Izgovorio i Povjerovao u njih, a Riječ je o..

SPAVANJE SE NADOKNADI

Tijelo, a posebno glava, radi optimalno samo kad smo odmorni. Osam sati sna, što je neophodno za zdravlje tijela i duha, ne može se nadomjestiti u prošlosti – važno je spavati svaki dan odvojeno. Tako pokazuje jedno nedavno istraživanje spavanja, gdje istraživači otkrivaju da je zamjena propuštenih sati sna tijekom vikenda besmislena.

JA MOGU TRČATI KOLIKO HOĆU

Ako imate više od dvadeset godina, ideja da možete istrčati maraton, a da se prije toga ne morate temeljito pripremiti za njega, čista je iluzija. Pretjerivanje od iznenadne pretjerane sportske aktivnosti nakon dugotrajnog lijenja štetno je za zdravlje, pa čak i opasno, jer može dovesti do teških i trajnih ozljeda. Možete istrčati maraton, ali morat ćete startati polako i korak po korak do postavljenog cilja.

NIKAKO NE MOGU TO PRETRČATI

Smatrate li 42 kilometra trčanja nedostižnim ciljem? To nije istina, kažu stručnjaci, tvrdeći da je svatko od nas u stanju prijeći takvu udaljenost. Zapravo, u ekstremnoj bitci za život mnogi od nas prošli bi je bez ikakvih priprema, ali ne i bez zdravstvenih posljedica. Uz malo vježbe i vi to možete proći. Samo nemojte očekivati ​​da će biti lako.

JA NIKADA NISAM USAMLJEN/A

Samoća je u glavi. Ne samo u glavi, već i u tijelu, stručnjaci tvrde o osjećajima da smo sami na ovom svijetu, a da nam ljudi ne stoje uz bok. Osjećaj usamljenosti, kažu, utječe na cijelo tijelo. Uzrokuje začepljenje krvnih žila, visoki krvni tlak i upale, kao i probleme s pamćenjem i učenjem. Izolacija pojedinca pogubno djeluje na njegov imunološki sustav – slabi i uzrokuje da osoba brže podlegne štetnim bolestima. Lijek je samo jedan: druženje i druženje.

medeno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *