NE POMAŽE JOGURT, OVA MAJKA JE OTKRILA TRIK GODINE: Na Ovaj Način Opekotine Od Sunca Će Nestati Za POLA SATA

NE POMAŽE JOGURT, OVA MAJKA JE OTKRILA TRIK GODINE: Na Ovaj Način Opekotine Od Sunca Će Nestati Za POLA SATA

Cindie Allen-Stewart, 34, iz države Teksas, otkrila je kako brzo ublažiti opekline koje je zadobila nakon izlaganja suncu.

Na svom je Facebook profilu podijelila fotografije prije i nakon tretmana.

Fotografija prije pokazuje crvenilo na koži, dok se na fotografiji kasnije potpuno povuklo. Rješenje je u tome kako tvrdi pjenu za brijanje s mentolom.

“Mora biti pjena i u sebi mora imati mentol. Nanesite ga na mjesto opeklina i ostavite na koži. Osjetit ćete kako crpi toplinu iz kože. Nakon 30 minuta pjena će izgledati kao da se rastopila i osušit će se. Osjećat ćete hladno u dijelu u kojem imate opekline, a to je dobar znak “, prepričava 34-godišnjakinja svoje iskustvo i savjetuje:

“Zatim ga isperite mlakom ili hladnom vodom pod tušem”, dodaje on. Liječenje, kaže, treba ponoviti sljedeći dan ako opeklina nije nestala.

Priznala je da je za ovaj trik čula od liječnika, ali nije vjerovala dok ga nije osjetila na svojoj koži. Ipak, on preporučuje da svi nanesete kremu za sunčanje prije izlaganja suncu kako se opekline uopće ne bi pojavile. Dermatolog dr. Jessica Krant također je potvrdila da pjena za brijanje zaista pomaže.

„Pjena za brijanje u mnogim slučajevima sadrži mentol i druge kemikalije koje se prirodno hlade i stvaraju dobar osjećaj na koži. Mentol uklanja toplinu iz opekotina jer brzo isparava, pa je oporavak mnogo brži “, kaže dr. Krant.

(ŽivotniMagazin.com)

medeno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *