NIJEDAN APOTEKAR VAM NEĆE PRIZNATI: Ovo Je Jedini Pravi Lijek Za Kosti…

NIJEDAN APOTEKAR VAM NEĆE PRIZNATI: Ovo Je Jedini Pravi Lijek Za Kosti…

Kalcij ima mnogo važnih funkcija u tijelu. Osim što stvara koštanu masu i sprečava osteoporozu, kalcij normalizira rad živaca i mišića, regulira rad srca, omogućava zgrušavanje krvi i potiče san.

Važna je i za rad imunoloških stanica, kao i za zdravu kožu i kosu. Mnogo je čimbenika koji izvlače kalcij iz tijela, a oni su prije svega previše sjedenja, kave, alkohola i gaziranih pića.

Manjak kalcija osobito je predisponiran za trudnice i žene u menopauzi, starije muškarce kao i ljude koji pate od probavnih smetnji. Školjke od jaja sadrže 90 posto kalcija i najbolji su prirodni izvor tog minerala. Tijelo se lako apsorbira jer je ljuska jajeta po kemijskom sastavu gotovo identična ljudskim kostima i zubima.

U višim dozama ne samo da liječi simptome nedostatka kalcija i zaustavlja razvoj osteoporoze, već pomaže i protiv visokog kolesterola i visokog krvnog tlaka, te potiče koštanu srž na stvaranje krvnih stanica.

Osim toga, ljuske jaja sadrže željezo, bakar, mangan, cink, fluor, fosfor, krom i molibden. Zato mnogi stručnjaci preporučuju mljevenu ljusku jaja kao prirodni i vrlo učinkovit dodatak kalcijumu. Ovisno o dobi, preporučena dnevna doza je 1,5 do 3 grama mljevene ljuske jaja.

Kako se ljuske jaja koriste za liječenje različitih stanja:

tiroidni

Školjke od osam jaja dobro operite, osušite, zgnječite, prelijte sokom dvije limuna i ostavite ih u hladnjaku nekoliko dana. Kad se školjke otope, procijedite tekućinu i pomiješajte s litrom rakije i kilogramom meda. Prije upotrebe ostavite stajati sedam dana. Konzumirajte jednu žlicu, dva do četiri puta dnevno nakon jela.

Gastritis, čir

Pomiješajte žlicu mljevenih ljuski jaja sa žlicom šećera i žlicom mljevenog muškatnog oraščića. Uzimajte jednu žlicu 20 dana, tri puta dnevno. Na vrhu noža pomiješajte mljevene ljuske jaja s dvije žlice limunovog soka. Kad se školjke otope u soku, dodajte deciliter toplog mlijeka. Uzimajte dva puta dnevno, ujutro na prazan stomak i noću prije spavanja.

Za jačanje organizma i čišćenje krvi

Školjke s četiri ili pet jaja dobro operite, zdrobite i stavite u tri litre vode. Čuvajte vodu s školjkama u hladnjaku tjedan dana i koristite kao pitku vodu. Uzmite dvije do tri čaše vode s malo limunovog soka dnevno.

Izvor: kucnileka

medeno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *