OTKRIVENO VOĆE KOJE ĆE VAS ZAŠTITI OD SVIH BOLESTI: Štiti Od KORONE, Ima Antibakterijsko i Antivirusno Djelovanje, Sprečava Upalu

Raskošno voće u obliku srca, skriveno iza jake školjke i okruženo trnjem, na prvi pogled ne djeluje privlačno, ali iza neobičnog izgleda skriva se sočno i ukusno voće koje se stoljećima koristi za održavanje zdravlja i dobrobiti.

Graviola je nisko zimzeleno drvo koje raste u toplim tropskim regijama Amerike te nekim dijelovima Afrike i Azije. Kod nas je graviola još uvijek manje poznata biljka, a vrlo je popularna i cijenjena u svojim rodnim krajevima. Posebno su popularni njeni sočni plodovi, koji mogu težiti i do šest kilograma.

AKTIVNI SASTOJCI GRAVIOLE

koji se dobivaju iz svih dijelova biljke – od kore drveća, lišća, sjemenki, plodova i korijena – stoljećima su igrali vrlo važnu ulogu u tradicionalnoj medicini. Bio je vrlo popularan i cijenjen od strane Južnoameričkih Indijanaca, koji su ga koristili za sprečavanje i liječenje mnogih problema; između ostalog, pomoglo im je u uklanjanju unutarnjih parazita, bolesti srca, artritisa, proljeva i bolesti jetre.

Graviola sadrži mnogo minerala, kalija, magnezija, vlakana i vitamina, uključujući mnoge vitamine C, B1 i B2. Izvrsno voće s kremastim okusom podsjeća na mješavinu okusa jagode i ananasa, popularno je sastojak voćnih napitaka, sokova, sorbeta i sladoleda. Sve se češće koristi i za pripremu dodataka prehrani u obliku praha i kapsula.

Graviola je poznata kao biljka koja jača fizičku i mentalnu snagu i pomaže u održavanju dobrobiti, vitalnosti i zdravlja.

Ima antibakterijsko i antivirusno djelovanje te sprečava upalu. Njegovi aktivni sastojci vrijedni su za uklanjanje crijevnih i drugih unutarnjih parazita i za liječenje problema kože poput okruglih glista i apscesa. Također se koristi za snižavanje vrućice i visokog krvnog tlaka. Dobro pomaže kod proljeva, a nakon njegove pomoći pribjegavaju i kašlju i bronhitisu. Umirujući sastojci graviole koriste se i u liječenju depresije, u prevladavanju stresa i živčanih poremećaja.

Dobro je konzultirati liječnika prije upotrebe graviole kako njegova upotreba ne bi izazvala neželjene nuspojave.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *