NAPRAVITE OVO I SPASITE SVOJ BRAK ILI VEZU, DOK JOŠ NIJE PREKASNO! Dokazano djeluje!

NAPRAVITE OVO I SPASITE SVOJ BRAK ILI VEZU, DOK JOŠ NIJE PREKASNO! Dokazano djeluje!

Govorimo isti jezik

Partneri razgovaraju istim jezikom, ali često se dogodi da se oboje osjećaju kao da ne govore istim jezikom: Pa, nisam to uopće rekao! ili me uopće ne slušaš, što govorim! Da biste izbjegli takve nesporazume, sažimajte partnerove poruke nekoliko puta tijekom razgovora kako bi oboma bilo jasno da ste ga dobro razumjeli ili da će vas partner moći ispraviti ako postoji pogreška u razumijevanju.

Pritom mu postavite dodatna otvorena pitanja koja će vašem partneru pomoći da vas bolje razumije, a vašem partneru će dati do znanja da vas stvarno zanima što misli, osjeća i želi vam priopćiti. Dakle, umjesto rečenice, to sam već mogao znati! radije opišite svoje osjećaje i svoje mišljenje o čemu se već ide u razgovoru.

Moramo vjerovati u sebe i u partnera

Kao što komunikacija nije moguća bez otvaranja, rješenja problema sa partnerima nisu moguća ako je jedan (ili oba) partnera odustala od partnerstva i samo traži dodatni dokaz u svakom razgovoru da nisu jedno za drugo. Na primjer: Znao sam da ne mogu razgovarati s tobom! ili nema smisla razgovarati o nečemu uopće, jer smo jednostavno previše različiti!

S takvim stavom već ste osuđeni na propast, pa započnite razgovor tek nakon što ste sami sebi pojasnili što želite od partnerstva. Imate li dovoljno svega toga zajedno i čekate li dovoljno svađa da se nagomilate i možete spakirati torbe i otići? Da li još uvijek volite svog partnera i želite skladniju vezu, ali ne znate kako? Recite to svom partneru i komunikacija će teći lakše čim vaš partner čuje da ga i dalje volite i da vas nije brine za vašu vezu.

Recite partneru za sve vaše želje, da ih skupa ostvarite

Postoji dosta destruktivnih načina komunikacije, uključujući takozvane virtualne, kada svoje želje sakrijemo u virtualni svijet, što se ne usuđujemo otvoreno reći, jer bismo mogli biti razočarani ako ih naš partner ne posluša. Razočaranje je puno manje ako partner ne ispuni naš prijedlog, nego ako odbije želju koju smo mu direktno rekli. Na primjer: “Mogao bi mi mnogo puta reći da me voliš, jer si mi muž!”, Umjesto otvorene želje: “Stvarno želim da mi mnogo puta kažeš da me voliš, kao što si to radio na početku naše veze. Otvoreni razgovor može da riješi mnogo stvari i dilemi, samo potrebno je otvoriti svoje srce i dušu osobi sa kojom živimo i koju iskreno volimo.

medeno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *