OVO SU NAJLJUBOMORNIJI znakovi horoskopa. Non stop PROVJERAVAJU svog partnera, da li je vjeran, kuda ide, s kim se druži..

Posesivan i ljubomoran partner može se uočiti čak i na početku veze, jer mnogi to ne vide zbog ljubavi. Ali što se više odnosi razvija, to je posesivnost veća, a čovjek čiji partner ga liši lične slobode dobiva osjećaj da ga veza guši.

Bik
Posesivnost bika proizlazi iz potrebe za sigurnošću i stabilnošću. Rođeni u ovom znaku, svog partnera vide kao svoj teritorij, svoje imanje, koje su spremni zaštititi na sve moguće i ne uvijek odgovarajuće načine.

Ono što je njegovo nije spremno ispustiti iz ruke ni pod koju cijenu. Drži se za sve svoje posjede i često izvodi svog partnera iz veze zbog posesivnosti i kontrole. Uostalom, niko ne voli živjeti uz osobu koja svog čoveka vidi kao stvar ili lično vlasništvo.

Škorpija
Rođeni u ovom znaku poznati su po svojoj ljubomornoj prirodi. Oni se plaše da će biti izdani, prevareni i napušteni. Da bi to sprečili, oni kontrolišu partnera. Na sve moguće načine: potjerom, provjerom, prisluškivanjem, ispitivanjem i posesivnošću. Oni samo žele zaštiti sebe.

Rak
Rak bi učinio bilo šta za svoju srodnu dušu. Pri tome često prelazi crtu, a njegova pažnja i ljubav više podsećaju na posesivnost, ljubomoru i pokroviteljstvo nego na tople emocije. Drži se tako čvrsto prema ljudima da životni partner raka često dobiva osjećaj da ga veza guši i u njemu gubi vlastiti sijaj.

Jarac
Jarac sve postiže napornim radom i zato vjeruje da je njegova posesivnost opravdana. To se, više nego ljudima, pokazuje u odnosu na stvari koje je stekao napornim radom, pa čak ni u odnosu na druge ne može ga u potpunosti sakriti i sakriti.

Jarac je jako ponosan na svoja postignuća, voli se hvaliti, voli pokazivati ​​što ima, a ujedno je i jak po konkurenciji. Ne može podnijeti pomisao da bi išta izgubio. Ako postoji rizik da ostane bez partnera, aktivira obrambene mehanizme u obliku ljubomore i posesivnosti.

Riba
Posesivnost riba ne proizlazi iz ljubomore, već iz potrebe za povjerenjem. Moraju osjetiti da je njihov partner sto posto posvećen njima, tek tada mogu uspostaviti lijepu vezu, u kojoj brzo prevladava nešto što ne koristi vezi. Kada misli da partner nije vjeran, ona postavlja takva pitanja. Nije da on izražava posesivnost scenama i kontrolom, zatvara se i emocionalno manipulira nekim tko možda uopće nije kriv za ono za što je kažnjen.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *