Ako NEMATE ovu JEDNU STVAR, veza je 100 posto osuđena na propast. To je DOKAZANO NAJBITNIJA..

Ako NEMATE ovu JEDNU STVAR, veza je 100 posto osuđena na propast. To je DOKAZANO NAJBITNIJA..


Prvi uvjet da komunikacija između dva partnera uopće teče je otvorenost između oba partnera. To znači da su partneri spremni razgovarati ne samo o djeci, novcu i kućanskim poslovima, već i o sebi i kako doživljavaju jedni druge i svoju vezu. Partnerima koji nisu navikli na takve duboke razgovore iz primarne obitelji možda će trebati malo više vremena i prije svega, razgovora kad su samo slušatelji, da budu dovoljno hrabri i sigurni da bi se mogli otvarati sve više i više.

Iako zvuči stereotipno, općenito je prihvaćeno da je ovakav način otvaranja bolji za žene nego za muškarce (žene već prakticiraju takve razgovore među sobom kao djevojčice), pa je potrebno veliko strpljenje, posebno s partnerima. Naime, nikoga ne možemo natjerati da nam otvori svoj unutarnji svijet ako još nije spreman za to.


Kad se partneri uhvate u krugu optužbi (recimo, više me ne hvališ! Ili samo misliš na sebe!) Što vas iznenada stavi u obrambeni položaj, komunikacija je blokirana ili oba partnera osjećaju da se ne mogu normalno slagati jedni s drugima niti razgovarati dok se svaki put borite jedno s drugim. Da bi komunikacija započela iznova, potrebno je uvesti pravilo ja poruku: kad razgovaramo, cijelo vrijeme ostajem sam sa sobom ili razgovaram o onome što osjećam i mislim.

To su osobne poruke u kojima se puno rjeđe osjeća partner. Na primjer: Nedostaju mi ​​ona vremena kada si me mnogo puta hvalio i osjećala sam više divljenja u tvojim očima. Umjesto toga više me ne hvališ! ili mi je teško jer me sve manje pitaš što ja mislim o ovoj stvari ili što želim. Voljela bih da tebe brine za mene i moje osjećaje, umjesto toga misliš samo na sebe.

medeno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *