Poučna priča: domaćica

Poučna priča: domaćica

Supružnik se vratio kući s posla i otkrio troje svoje djece vani u dvorištu, još uvijek u noćnoj odjeći, traljavim i praznim kutijama s hranom i čokoladnim oblogama rasutih po travi. Ulaz ženskog vozila bio je otvoren, prednji ulaz kuće također, a nigdje nije bilo pasa.

Ušavši u kuću, pronašao je znatno veću olupinu. Svjetlost je uništena, a podna obloga se preklopila blizu jednog razdjelnika. Televizor je snimao najintenzivnije u salonu, a soba je bila pomešana sa različitim igračkama. U sudoperu je bilo prepuno prljavog posuđa, hrana je bila prebačena preko stola i poda, hladnjak je bio otvoren, na podu je bilo razbijeno staklo, a u kuhinji je bilo malo gomile pijeska. Pojurio je gore, odskakujući preko gomila igračaka i odjeće.

Tražio je damu pod stresom, vjerovatno joj se nešto dogodilo!

Potok se izlio iz toaleta. Pogledao je unutra i vidio gomile mokrih peškira, vode koja je curila iz sudopera, a u kadi je bila prljava voda napunjena penom. Kilometri tkiva rašireni su svuda po umivaoniku. Pojurio je u sobu i tamo zatekao damu u noćnoj odjeći kako pregledava knjigu. Vidjela ga je, hihotala ga i pitala:

“Dušo, kako ti je prošlo?”

Iznenađeno je pogledavši je, upita je:

“Šta se danas dogodilo ovdje?”

Ponovo se zahihotala i izjavila:

“Znate kad se neprestano vraćate kući sa posla i vičete na mene: ‘Šta radiš cijeli dan?!’

Kaže: “Znam!”

“Kad se sve uzme u obzir, danas to nisam učinio!” Rekla je i neprestano pregledavala.

adminimportiva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *