RAZVOD BRAKA: Podjela ZAJEDNIČKE IMOVINE pretvorila se u fatalnu ŠTETU. Desilo se ono što nije očekivala..

RAZVOD BRAKA: Podjela ZAJEDNIČKE IMOVINE pretvorila se u fatalnu ŠTETU. Desilo se ono što nije očekivala..

Par se razveo; iz vremena braka imali su zajednički stan. Oboje su upisani u zemljišnu knjigu. Podijelili su stan u sudskom postupku u kojem bivša supruga nije angažovala advokata.

Supruga je u sudskom postupku za podjelu zajedničke imovine sa svojim bivšim mužem na sudu sama potpisala sudsku nagodbu u vezi s podjelom zajedničke imovine – stana. Ovom nagodbom dogovoreno je da bivši suprug postane jedini vlasnik njihovog 1,5-sobnog stana i supruzi plati manji dio novca.

Željela je dobiti ostatak vrijednosti polovine udjela pogrešno misleći da je to vrlo lako. Svi su rokovi već propušteni i inače bi bilo vrlo teško uspjeti s zahtjevom za potpisivanje sudske nagodbe. Prekasno je za zvono zvoniti poslije svega i ne biste trebali potpisati takvu štetnu nagodbu. Odvjetnici joj više nisu mogli pomoći.

Ako je supruga unajmila odvjetnika u sudskom postupku za podjelu imovine, oni bi mogao savjetovati klijenta o stvarnoj vrijednosti imovine, a također bi zaključili i takvu nagodbu da bi klijent dobio pravednu i stvarnu vrijednost polovine stana. Dakle, supruga je nažalost sklopila nagodbu na svoju štetu, sa kojom se povratila znatno manje nego ako bi je zastupao odvjetnik. Advokat bi je koštao oko 10% iznosa koji je izgubila neumjesnom nagodbom i ostala bez polovine stana.

medeno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *