SAMO JEDNA VJEŽBA: ZATEGNITE TIJELO I SAGORITE MASTI

SAMO JEDNA VJEŽBA: ZATEGNITE TIJELO I SAGORITE MASTI

Nikad nije kasno za početak priprema za sezonu kupanja. A da biste se što brže pripremili, najbolje je odabrati jednu od najučinkovitijih vježbi i nećete morati dugo čekati na rezultat.

Danas ćemo govoriti o obrnutoj dasci, vježbi koja nije toliko popularna kao obična daska, ali je jednako učinkovita i korisna za cijelo tijelo, piše uspješna žena.

Ako ste čuli za Planka, onda znate da je suština ove vježbe ostati u položaju u kojem morate biti – to je vježba izdržljivosti tijekom koje se jačaju svi napeti mišići.

Izokrenuta daska je malo drugačija, jer osim izdržljivosti zahtijeva i lagano spuštanje na pod, ali sveukupno, vježba je vrlo jednostavna, a vjerujemo da će nakon prvih nekoliko dana postati lakše raditi.

Kako se izvodi vježba:

Invertirana daska se izvodi na sljedeći način:

Stisnite i naslonite se na dlanove, a zatim zategnite trbušni zid i stražnjicu, a bokove podignite od zemlje. Na taj način oblikujte ravnu crtu od ramena do pete i držite je u tom položaju 30 sekundi.

Ako niste u formi, počnite s izdržljivošću otprilike 15 sekundi, zatim polako spustite stražnjicu prema podu, a zatim vratite tijelo u položaj izdržljivosti.

Ponavljajte tri do pet izdanja svaki dan, najprije oko 15 sekundi, a kako budete u formi produžite trajanje izdržljivosti na 30-45-60 sekundi. Koliko god možeš.

Utjecaj:

  • Nakon samo nekoliko dana osjetit ćete prve promjene na području cijelog trbušnog zida – svih trbušnih mišića, ramena, stražnjice i stražnjeg dijela nogu.
  • Zategnuta stražnjica i bedra. U usporedbi s običnom daskom, obrnuti plank povećava naprezanje glutealnih mišića.
  • Poboljšanje metabolizma. Dok ste u tom položaju, kalorije se troše više nego kod izvođenja dinamičnih vježbi. Primijećeno je da kod većine ljudi koji vježbaju ovu vježbu praktički nema problema s metabolizmom.
  • Ravna kralježnica. Obrnuta ploča jamči poboljšano držanje, jer pri izvođenju koristimo mišiće koji pomažu da kralježnica bude ravna. To je posebno važno za one koji rade u uredu.
  • Oslobađanje od bolova u leđima i grčeva. Ako obrnuti dasku radite najmanje 3-4 puta tjedno, riješit ćete se boli u leđima. Ova vježba učinkovito koristi sve važeće mišiće.
  • Ravan i zategnut trbuh. I ne samo to. Prilikom izvođenja vježbe važno je ne spuštati zdjelicu, ne naginjati glavu, leđa moraju biti što ravnija.

Izvrnuti plank ne samo da jača mišiće ruku, trbuha i nogu, već i rasteže mišiće u ramenom pojasu.

Izvor: uspješno

medeno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *