ZBOG TOGA VAM ISPADA KOSA, A NI NE ZNATE: OVO Radite Pogrešno i Morate Prestati Ovako Prati Kosu

ZBOG TOGA VAM ISPADA KOSA, A NI NE ZNATE: OVO Radite Pogrešno i Morate Prestati Ovako Prati Kosu

Muškarci su skloniji gubitku kose, a neki čak i ćelavi. Žene imaju isto takve problema. Pogledajte najčešće razloge za to i provjerite imate li i takve simptome.

STRES

S fizičkim stresom, kosa bi trebala narasti čim se tijelo fizički oporavi, dok mentalni stres može vam uzrokovati mnogo više glavobolje.

PREVIŠE VITAMINA A

Nema tu što pretjerivati. Ni vitamini nisu iznimka. Hipervitaminoza je trovanje prekomjernim dozama vitamina, zbog čega možete izgubiti puno kose.

Ako je netko u vašoj obitelji sklon ćelavosti i gubitku kose, postoji vjerovatnoća da bi se to moglo dogoditi i vama, jer je isti gen mogao prenijeti i na vas. Ono što možete učiniti preventivno je jesti zdravu prehranu, koristiti proizvode za rast kose i izbjegavati stres.

ANEMIJA

Nedostatak željeza u krvi može dovesti do gubitka kose, stoga jedite hranu bogatu željezom i obavezno idite na redovne preglede krvi.

PREVIŠE KOZMETIKE ZA KOSU

Prekomjerna upotreba kemikalija na vlasištu može dovesti do gubitka kose. Ako svakodnevno koristite različite kozmetičke proizvode na kosi i izlažete ih visokim temperaturama, prestanite s tim odmah ako želite zadržati kosu.

medeno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *