ŽIVA TRAGEDIJA: Porodica je sasvim uništena, DOŠLI NA ODMOR, a dječak poginuo zbog vozača..

ŽIVA TRAGEDIJA: Porodica je  sasvim uništena, DOŠLI NA ODMOR, a dječak poginuo zbog vozača..

Hrvatski mediji prenose detalje tragične nesreće koja se dogodila jučer sredinom dana na području Nacionalnog parka Kornati. 14-godišnji dječak koji je došao na odmor sa svojom porodicom iz Nizozemske poginuo je u nesreći koja se dogodila za vrijeme vožnje plovila u obliku banane.

Hrvatska policija uhapsila je 20-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao gliserom i vukao brodić u obliku banane.

OVO JE ŽIVA TRAGEDIJA: 14-godišnjak poginuo u nesreći na moru

20-godišnjak koji je uhapšen će se danas pojaviti pred istražnim sucem koji će odlučiti o pritvoru, piše na Dnevnik.hr. Vozač glisera bio je totalno neprimjeran za ovaj posao. Istraga o nesreći u kojoj je 14-godišnjak poginuo još uvijek se nije zaključila, izjavila je to za medije Marica Kosor iz šibenske Policijske uprave. Nesreća se desila oko 13 sati, a dječak je preminuo oko 17 sati u šibenskoj bolnici nakon neuspjelog pokušaja reanimacije.

Istražitelji misle da je glavni uzrok nesreće bilo neiskustvo osobe koja je upravljala plovilom, jer nije imao dovoljno znanja ili iskustva, da radi taj posao. Ali to nažalost ništa ne pomaže porodici, koja je u šoku.

medeno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *